PROGRAM KAYUHAN AMAN PALESTIN

pekidabasikal05_web1

Program kayuhan Amal Palestin yang dianjurkan oleh kelab basikal buat pertama kalinya di Malaysia oleh Kelab basikalĀ  RPC (Riders of Palestine Charity) PEKIDA Daerah Titiwangsa Kg. Baru.
Bermula pada 2 Feb. 09, di masjid negara dan berakhir di Hotel Regency Kuala Lumpur pada pukul 9.30pagi hingga 2.30petang. Dirasmikan oleh Senator Tan Sri Jibs Shamsudin dan penutup oleh Ybhg. Dato’ Mat Shah Safuan.
Seramai lebih kurang 30 pengayuh Wilayah Persekutuan termasuk kelab basikal buatan tempatan iaitu Kelab Basikal CVC Wangsa Maju. Usahasama dari Hotel Regency Chow Kit, Sinar Harian, Aman Palestin Berhad, Kelab Basikal CVC, PDRM dan UMNO cawangan pasar Raja Bot Chow Kit telah sudi tampil kehadapan bagi menjayakan program ini. Pengayuh telah diiringi oleh trafik PDRM, Special Branch (SB) dan kereta peronda. Alhamdulillah tiada banyak halangan dan dugaan dihadapi… cuma kasihan kepada Ustaz Awanga Sufian kerana terlalu banyak projek sehingga keletihan menyebabkan terjejas pertemuannya dengan VIP untuk penyerahan tabung kepada Ustaz. Dalam perjalanan beliau telah tersesat jalan untuk tiba ke Hotel Regency kerana ingin menunaikan janji walaupun jauh mana sekalipun jaraknya dan masalah yang melanda… Macamana pun segalanya telah terurus.. alhamdulillah. Terima kasih Aman Palestin.

pekidabasikal00_web1

pekidabasikal01_web1

pekidabasikal02_web1

pekidabasikal03_web1

pekidabasikal04_web1

pekidabasikal06_web1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: