MISI GAZA_02

gaza_sumbangan_jan01_web1

Berkat kesabaran, ketabahan dan pengorbanan yang ditunjukkan oleh sukarelawan Aman Palestin dalam misi mereka untuk menyampaikan sendiri bantuan yang telah dihulurkan oleh para dermawan yang terdiri dari rakyat Malaysia maupun dari negara lain seperti Indonesia, India dan Palestin sendiri, telah membuahkan hasil. Pengerusi Eksekutif Aman Palestin, Abdullah Zaik Abdul Rahman telah berjaya memasuki genting Gaza bersama seorang sukarelawan iaitu CEO Hospital Az Zahrah, Abdul Rahman Mat Dali, sempat bersama rakyat Gaza walaupun dalam jangka masa yang singkat, hanya 3 hari sahaja.

Namun matlamat untuk mengotakan apa yang dijanjikan sendiri oleh Aman Palestin, bahawa sumbangan Dato’/Datin/Tuan/Puan/Saudara/i, akan kami sampaikan walaupun dalam kedudukan yang sukar untuk memasuki genting Gaza, berkat doa dan keikhlasan para dermawan sumbangan tersebut berjaya disampaikan dan telah menepati sasarannya.

Aman Palestin sekali lagi menyeru para dermawan agar terus menghulurkan sumbangan kepada rakyat Palestin melalui Aman Palestin demi menjaga kebajikan mereka. Sekali lagi Aman Palestin mewakili rakyat Palestin mengucapkan jutaan terima kasih atas sumbangan yang tidak ternilai ini, semoga Allah membalasnya dengan sebaik-baik balasan.

gaza_sumbangan_jan02_web

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: